Op woensdag 20 april beslisten Jonas Acket, Sven Verbrugghe en Arno Deruyck om deel te nemen aan de wielerwedstrijd voor beloften en elites zonder contract in De Haan. Voor Arno was dit zijn eerste wedstrijd ooit bij deze categorie.

Rustige start

In totaal moesten 13 ronden van 9,2 km afgewerkt worden, goed voor een totale afstand van 120 km. Uit vorige jaren bleek het een rustige wedstrijd te zijn zonder al te veel verbrokkeling in het peloton. De eerste twee ronden werd dit ook bevestigd. Deze ronden werden aan een eerder gezapig tempo afgehaspeld onder een stralende zon. Hierna ging het tempo echter snel de hoogte in, om de rest van de wedstrijd niet meer te zakken.

Het peloton, 117 renners sterk, zat al snel op een lint waardoor opschuiven niet eenvoudig was. Na 10 ronden wedstrijd zat Arno iets te ver achterin, waardoor hij een gaatje niet kon dichten en het peloton moest laten rijden. Hij werd afgevlagd en als 78e genoteerd in de uitslag. Een mooi resultaat voor zijn eerste wedstrijd op dit niveau, gezien hij toch een kleine 40 beloften en elites zonder contract achter zich kon laten.

Sterke finish van Jonas en Sven

Voorin ontstonden gedurende de wedstrijd verschillende groepjes renners die wegreden uit het peloton. Jonas slaagde erin om deel uit te maken van de vierde groep, tevens de laatste groep die voor het peloton uitreed. Dankzij een sterke wedstrijd en een kleine ontsnapping in de laatste ronde eindigde hij op een mooie 43e plaats in de uitslag. Sven was tijdens de wedstrijd geregeld terug te vinden op kop van het peloton en kwam even later als 55e over de streep.

Pin It on Pinterest

Share This