In het voorbije weekend werd er door enkele renners opnieuw gekoerst, hoewel dit voor sommigen enkel als training was.

Zaterdag

Marnix Strubbe starte zaterdag bij de de B-renners in de OVWF te Edewalle (Kortemark). Hij starte er met vraagtekens en met kniepijn, waardoor zijn voorbereiding niet optimaal was. Hij eindigde er op een zestiende plaats op 26 deelnemers.

Ook Kim Van Oost, Sven Verbrugghe en Jonas Acket namen zaterdag deel aan de OVWF-wedstrijd in Edewalle, weliswaar met weinig ambitie. Kim zag zijn voorbereiding de voorbije maanden namelijk verstoord worden door knieproblemen en besliste vooraf reeds om tijdens de wedstrijd in de buik van het peloton mee te rijden als training. Sven dan weer last had van rugpijn en dus koesterde ook hij geen grote ambities. Jonas op zijn beurt deel aan de wedstrijd als voorbereiding op de wedstrijd in Merelbeke waar hij op zondag aan zou deelnemen.

Vroeg in de wedstrijd trok een vijftal renners in de ontsnapping. Sven kreeg tijdens de wedstrijd af te rekenen met een ketting die steeds voor problemen zorgde en Kim en Jonas hielden zich rustig in het peloton. De ontsnapte renners bleven voor en mochten strijden om de overwinning, terwijl het peloton even later kon gaan sprinten voor de verdere ereplaatsen. Kim mengde zich nog even in deze spurt en eindigde zo toch nog mooi op een elfde plaats. Sven bolde als 35e over de streep en Jonas werd als 55e in de uitslag genoteerd, wat toch geen slechte resultaten zijn op 82 deelnemers.

Zondag

Zondag nam Jonas Acket zoals beloofd deel aan de wedstrijd in Merelbeke voor Beloften en Elites zonder contract met maar liefst 199 deelnemers. In de eerste ronden mengde hij zich in verschillende ontsnappingspogingen, maar al snel merkte hij dat de wedstrijd zou eindigen in een massasprint. Hij plaatste zich in de buik van het peloton om zo 120 trainingskilometers op te doen aan 44 km/u gemiddeld en bolde als 134e over de streep.

Pin It on Pinterest

Share This