In het weekend van 11 en 12 juni stond de Essec 24u van Zolder opnieuw op het programma. Na vorig jaar de eerste plaats behaald te hebben trokken we dan ook met podium-ambities naar het circuit. We stelden ook nu opnieuw een ploeg op in de Quattro-categorie (ploegen met vier renners), bestaande uit Jonas Vandendaele, Jonas Acket, Sven Verbrugghe en Flor Nachtergaele. Verder namen met Tom Braeckeveldt, Thijs Verbrugghe en Karoline De Soete ook drie recreatievelingen deel aan de Essec 24u van Zolder in de outfit van Inofec Cycling Team.

Tijdrit

Op zaterdagmiddag stond een korte tijdrit op het programma. Er moest één rondje afgelegd worden op het 4km lange circuit door één lid van elk team. De zestig snelste teams zouden dan later één minuut voorsprong krijgen op de rest. Voor ons team werkte Jonas Vandendaele de korte tijdrit af met een gemiddelde snelheid van 45km/u. Dit leverde hem net als vorig jaar een prachtige derde plaats op, op 170 deelnemende teams.

Le Mans-start

Om 15u werden de Essec 24u van Zolder officieel op gang gevlagd met een Le Mans-start, waarbij de renners eerst nog naar hun fiets aan de overkant van de weg moesten lopen. Jonas Acket nam de eerste drie uur voor zijn rekening. Nadien was het de beurt aan Jonas Vandendaele, Flor Nachtergaele en Sven Verbrugghe, die elk ook telkens drie uur op de fiets zaten. Toen het opnieuw de beurt was aan Jonas Acket (zondagnacht om 3u) bevond ons team zich nog steeds in het grote peloton waarin op dat moment nog vijf Quattro-teams vertegenwoordigd waren.

Na anderhalf uur (om 4u30) forceerde Jonas een ontsnapping om zo de andere quattro’s op achterstand te kunnen fietsen. Hun maximale voorsprong bedroeg 2 minuten en 30 seconden, maar naar de ochtend toe, wanneer Jonas Vandendaele opnieuw op het parcours zat, kwam alles alsnog terug samen. Dit bleef ook het geval tijdens de drie uur van Flor en tijdens de laatste drie uur, die Sven voor zijn rekening nam.

Opnieuw op het podium van de Essec 24u van Zolder

Ondertussen waren er nog maar drie quattro-teams die meestreden voor de overwinning, waaronder ook ons team. Het peloton ging compleet de laatste ronde in en er werd gespurt voor de eerste plaatsen. Sven eindigde moegestreden als tiende in het algemeen klassement en als derde Quattro, wat het team opnieuw een podiumplaats opleverde. Ook Karoline De Soete (moeder van Sven) mocht op het podium plaatsnemen voor haar tweede plaats bij de Solo dames.

Pin It on Pinterest

Share This