Op zaterdag 4 juni stonden drie verschillende kampioenschappen op het programma van onze renners. Bij de OVWF werd gestreden voor de titel van Kampioen van Vlaanderen, terwijl de strijd bij de LWU ging om de titel van Kampioen van West-Vlaanderen in zowel de A- als de C-categorie.

OVWF Zarren: Kampioenschap van Vlaanderen

In Zarren stonden Kim Van Oost, Jonas Acket en Jonas Vandendaele aan de start, met als doel om Kim naar de overwinning te loodsen gezien hij als enige voldoende wedstrijden bij de OVWF gereden had. Op het biljartvlakke parcours ging het tempo al snel de hoogte in. Na enkele ontsnappingspogingen reed in de derde ronde een groep van 10 renners weg uit het peloton, met daarbij heel wat favorieten. Kim, Jonas en Jonas lieten zich verrassen en zaten op dat moment helemaal achterin het peloton. Ze merkten echter het gevaar en zetten en mini-ploegenachtervolging in, waarbij ze samen wegreden uit het peloton om Kim naar de kopgroep te brengen. Kim moest het laatste kloofje nog zelf overbruggen, maar kon dankzij het teamwerk zo toch nog vooraan aansluiten.

Jonas & Jonas lieten zich terug uitzakken tot in het peloton om daar voor wat afstoppingswerk te zorgen. Dit bleek ook nodig, toen twee landbouwvoertuigen halfweg de wedstrijd plots het parcours versperden. Gelukkig was de voorsprong van de kopgroep al voldoende uitgelopen, zodat ze ondanks het slalommen tussen de voertuigen in bijna-stilstand toch nog 30 seconden voorsprong hadden op het peloton. In de kopgroep kwamen wel enkele ontsnappingspogingen maar niemand kon een definitieve kloof slaan, waardoor de groep met tien de laatste ronde inging.

In deze laatste ronde kon Kim samen met enkele andere renners nog even wegrijden uit de kopgroep, maar helaas werden ook zij teruggehaald. Kim kwam in circa vijfde positie uit de laatste (scherpe) bocht op 150 meter van de streep, en sprintte toch nog naar een mooie derde plaats en bronzen medaille. Achter hem ging Jonas Acket een minuut later als eerste renner van het peloton vol risico door deze laatste bocht en bleef hij tempo rijden om zo zijn eerste “pelotonsprint” ooit te winnen, wat hem de elfde plaats opleverde. Jonas Vandendaele bolde achterin het peloton als …e over de streep.

LWU Ettelgem: Kampioenschap van West-Vlaanderen

In Ettelgem werd bij de LWU gestreden om de provinciale titel op het kampioenschap van West-Vlaanderen. Eerst was het de beurt aan Marnix Strubbe in de C-categorie, die opnieuw een sterke wedstrijd reed en in de sprint op 10cm van de eerste plaats derde werd, wat hem een bronzen medialle opleverde.

Na Marnix was het de beurt aan de A-renners. Voor ons team stonden Wouter De Fauw, Flor Nachtergaele, Pieter-Jan Claerhout en Kobe Nachtergaele aan de start. Kobe maakte er lang deel uit van de kopgroep van vijf renners, waarin hij als enige aanspraak kon maken op de titel. Deze kopgroep ging de laatste ronde in met nog slechts 10 seconden voorsprong, en het peloton kwam dan ook terug aansluiten waardoor de wedstrijd uitdraaide op een massasprint.

Wouter, die helemaal achterin het peloton de laatste ronde inging, probeerde toch nog mee te sprinten. Omdat hij zo ver zat, moest hij vroeg beginnen sprinten. Hij eindigde uiteindelijk als zesde in de wedstrijd. In de strijd om de West-Vlaamse titel leverde dit hem een prachtige tweede plaats en zilveren medaille op, en dat op slechts een kleine fietslengte van de winnaar van de West-Vlaamse titel! Flor werd nog 25e, Pieter-Jan 33e en Kobe 34e. Respectievelijk werden zij 10e, 12e en 13e in de titelstrijd.

Pin It on Pinterest

Share This