Op zaterdag 21 mei stonden Kim Van Oost, Jonas Vandendaele, Jonas Acket, Sven Vebrugghe en Arno Deruyck, samen met 63 andere renners, aan de start van een thuiswedstrijd voor ons team, namelijk de wielerwedstrijd GP De Sloover voor beloften en elites zonder contract.

Tijdens de GP De Sloover moesten de renners twintig ronden afleggen met telkens een stevige helling in de laatste kilometer voor de aankomst. De eerste ronden bleef alles samen ondanks enkele ontsnappingspogingen. Kim koerste attent mee voorin en plukte na vier ronden hier dan ook de vruchten van. Hij maakte zo deel uit van een kopgroep die uiteindelijk uit 14 renners zou bestaan. Op hetzelfde moment moest Arno het peloton laten rijden wegens een complete offday.

Vanuit het peloton trok er al snel een groep renners in de tegenaanval, waaronder ook Jonas Vandendaele. Beide groepen bouwden gestaag hun voorsprong op het peloton uit, maar de achtervolgende groep kwam wegens gebrek aan samenwerking geen seconde dichter bij de kopgroep. Door de goede samenwerking in het peloton was de achterstand van het peloton al snel dermate groot dat het peloton na 70km al hun laatste ronde mocht afwerken. Jonas Acket kon nog even voor het peloton uitrijden, wat hem uiteindelijk een 36e plaats opleverde. Sven eindigde iets verder als 44e. Jonas Vandendaele liet na een zoveelste aanval de achtervolgende groep rijden en kwam zo als 26e over de streep.

Met nog een zes ronden te gaan werd er in de kopgroep door enkele renners versneld. Kim reageerde onmiddellijk en kon zo met vier andere renners wegrijden van de rest van de oorspronkelijke kopgroep. Uit dit vijftal kon net voor het ingaan van de laatste ronde nog één renner wegrijden. Bij de overgebleven renners werd wat naar elkaar gekeken, waardoor Kim en zijn medevluchters uiteindelijk moesten sprinten voor de tweede plaats. Kim strandde aan het achterwiel van zijn voorganger, wat hem toch nog een prachtige derde plaats opleverde!

Marnix wint in Damme!

Marnix Strubbe stond vandaag aan de start van de eerste wedstrijd van het Dams criterium, die plaatsvond in Damme zelf. Hij kon samen met twee andere renners uit het peloton wegrijden en slaagde er in om zijn eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen! Ook Guillaume reed er terug zijn eerste wielerwedstrijd op de weg in bijna twee jaar tijd, weliswaar in een andere categorie. Hij maakte er deel uit van de kopgroep en kon zelfs solo 20 seconden voorsprong nemen, maar al snel bleek dat hij te diep was gegaan. Hij eindigde uiteindelijk op de 18e plaats.

Pin It on Pinterest

Share This