Op zondag 20 maart stonden Kim Van Oost, Jonas Acket, Pieter-Jan  Claerhout en Sven Verbrugghe aan de start van de wielerwedstijd OVWF Wortegem, waar 18 ronden moesten worden afgelegd op een parcours met een stevig hellende laatste rechte lijn.

Sven kreeg al na twee ronden opnieuw af te rekenen met materiaalpech, waardoor hij gedwongen werd om op te geven. Aan het einde van diezelfde ronde vormde zich een kopgroep met een twaalftal renners waaronder ook Jonas en Kim. Deze groep bleef de ganse koers samen en bouwde mede dankzij het werk van Jonas en Kim hun voorsprong stelselmatig verder uit. De koplopers gingen samen de laatste ronde in, en ondanks enkele pogingen werd er gespurt voor de overwinning. Kim kon jammer genoeg niet volluit meesprinten wegens krampen, maar kan met een achtste plaats toch terugblikken op een mooie wedstrijd gezien de lichamelijke problemen van de laatste maanden. Jonas besliste zoals steeds om zich niet te mengen in de sprint en kwam als twaalfde over de streep. Pieter-Jan besliste enkele ronde voor het einde al om op te geven en is tevreden over zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. We vinden hem in de uitslag terug op een 64e plaats. Er stonden 82 deelnemers aan de start.

Marnix sluit de wedstrijd af met een goed gevoel

Marnix Strubbe nam deel bij de B-renners, waar hij de eerste helft van de wedstrijd een goed gevoel had. Er waren twee groepjes met renners uit het peloton weg gereden en in de laatste ronden kon Marnix zelf nog wegrijden uit het peloton. De voorsprong van de twee groepjes was echter te groot en zo eindigde hij nog net voor het peloton op een mooie 16e plaats op 29 deelnemers. Toch kan hij met een goed gevoel op de wedstrijd terugkijken gezien de knieproblemen van de voorbije maanden.

Pin It on Pinterest

Share This