Op de vooravond van zaterdag 7 mei stond een etappe op het programma met in elke ronde een stevige klim net voor de aankomst. Al na drie van de veertien ronden moesten heel wat renners het peloton laten rijden, terwijl al onze renners nog steeds in het peloton zaten.

Lang duurde dit echter niet, want Kim reageerde in de derde ronde al op een aanval van een andere renner. In de daarop volgende ronde kwamen er nog vier renners aansluiten om zo de definitieve kopgroep te vormen. Hun voorsprong groeide gestaag tot één minuut en twintig seconden, wat duidelijk maakte dat de winnaar vooraan zat.

Het zestal bleef ook in de laatste ronde samen en mocht sprinten voor de zege. Kim moest in deze sprint een metertje dichtrijden op de eerste renner. Deze renner begon zeer vroeg voor de eindstreep al te juichen omdat hij Kim niet had zien aankomen. Bij het maken van het zegegebaar week hij echter enkele meters af van zijn rechte lijn, waardoor ook Kim, die razendsnel dichter kwam, ook moest uitwijken en met een half wiel achterstand over de streep kwam. Zo eindigde hij uiteindelijk als tweede na een sprint die op zijn minst discutabel te noemen is. Aan onze klacht bij de jury werd weinig aandacht geschonken en zo bleef Kim op de tweede plaats in de uitslag.

In het peloton eindigde Arno nog op een mooie 29e plaats na een volledige wedstrijd in de voorwacht van het peloton gezeten te hebben. Sven, Jonas Vandendaele en Jonas Acket kwamen respectievelijk als 53e, 63e en 70e over de streep.

Pin It on Pinterest

Share This