Op zondag 21 augustus stond met het West-Vlaams kampioenschap de laatste kampioenentrui op het spel bij de OVWF. Kim Van Oost (als titelverdediger), Sven VerbruggheArno Deruyck en Marnix Strubbe verdedigden er de kleuren van ons team.

Marnix derde na sterk eindschot

Marnix was als eerste aan de beurt. Al vroeg in de wedstrijd kon hij samen met acht medevluchters wegrijden uit het peloton en de voorsprong uitdiepen tot meer dan twee minuten. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde kwam er nog een demarrage van twee renners die meteen een mooie voorsprong namen. Marnix bleef in zijn groep zitten en zette alles op de sprint voor de derde plaats. Gezien de aankomst bovenop een stevige helling lag, versnelde Marnix al aan de voet van deze helling, om zo met voorsprong derde te eindigen en de bronzen medaille mee naar huis te nemen.

Kim verlengt West-Vlaamse titel!

Bij de A-renners volgde er al snel een demarrage van negen renners. Deze kopgroep kreeg nooit meer dan 35 seconden voorsprong, en na een dik half uur wedstrijd kwam er een stevige versnelling in het peloton. Door deze versnelling brak het peloton in twee stukken, waarbij Kim in het eerste deel zat en Arno en Sven (die enkele keren in de tegenaanval was getrokken) in het tweede deel. Het eerste deel van dit peloton kwam al snel aansluiten bij de kopgroep, wat voor een nieuwe “kopgroep” zorgde van bijna 40 renners.
Een veel te grote groep om samen naar de streep te rijden dus, en zo dachten heel wat renners erover. Een viertal kon bij aansluiting van het peloton opnieuw wegrijden om een nieuwe kopgroep te vormen. Kim besefte het gevaar en maakte met twee andere renners meteen de sprong naar voor. De voorsprong van deze groep bedroeg met nog enkele ronden te gaan een veertigtal seconden, wat er op leek te wijzen dat de winnaar vooraan zat.

Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Kim opnieuw een versnelling. Hij kreeg twee renners mee en samen fietsten ze nooit meer dan acht seconden voor de achtervolgers uit. Bij het aansnijden van de helling naar de finish begon Kim dan ook meteen te versnellen, waardoor hij licht afgescheiden solo over de streep kon rijden om zijn negende overwinning en derde kampioenschapstrui van het seizoen te vieren! Sven kon nog wegrijden uit zijn groep en eindigde als …e, terwijl Arno na een mindere dag als …e over de streep bolde.

Pin It on Pinterest

Share This