Zondag stond onder een verzengende hitte de laatste etappe van de Ronde van Haspengouw op het programma. Op een heuvelachtige omloop van 6,2 km moesten in totaal 13 ronden afgelegd worden, goed voor een totaal van 81,2 km en meer dan 800 hoogtemeters.

Reeds bij de start van de wedstrijd werd er een stevig tempo ontwikkeld. Na twee ronden ontstond er een kopgroep van zeven renners die op twee ronden tijd een voorsprong van bijna anderhalve minuut uitbouwden op het peloton dat weinig aandacht schonk aan deze vluchters. Halverwege de wedstrijd begonnen enkele renners zich steeds meer te mennen in de strijd voor het eindklassement. Door deze uitvallen ontstond een tweede kopgroep waar ook Kim deel van uitmaakte. Deze groep bleef steeds op een minuut van de kopgroep hangen, maar bouwde hun voorsprong op het peloton wel uit tot boven de minuut.

In de kopgroep moesten nog twee renners hun medevluchters laten rijden, waardoor vijf renners konden sprinten voor de ritoverwinning. Kim won 25 seconden later met sprekend gemak de spurt voor de zesde plaats. Uit het peloton konden in de laatste ronden nog zes renners wegrijden, waardoor het peloton nog mocht spurten voor de 19e plaats. Arno eindigde in deze spurt nog zeer knap als deze renner van het peloton, wat hem nog een mooie 21e plaats opleverde. Jonas Vandendaele kwam als 43e over de streep, Sven als 47e en Jonas Acket als 84e. Opnieuw reden al onze renners dus de wedstrijd uit in het peloton of, in Kim zijn geval, voor het peloton.

Vijfde plaats voor Kim in Eindklassement Ronde van Haspengouw

Dankzij zijn sterke laatste etappe slaagde Kim erin om in het eindklassement op te klimmen van de dertiende naar de vijfde plaats (de organisatie plaatste hem net na de etappe foutief op de derde plaats)! Hij strandt uiteindelijk op negen seconden van de derde plaats, een positie die misschien nog haalbaar was indien we niet werden opgehouden in de ploegentijdrit. Sven vinden we in het eindklassement terug op de 58e plaats, Jonas Vandendaele op de 73e plaats en Arno op de 86e plaats. Door zijn opgave in de eerste rit kwam Jonas Acket niet meer in aanmerking voor het eindklassement.

Net geen top 10 in het ploegenklassement

In het ploegenklassement eindigen we na een complete pechdag in de eerste etappe toch nog mooi op de elfde plaats op 35 deelnemende ploegen. Zonder de lekke band van Arno, de spaakbreuk van Jonas Vandendaele en de valpartij van Jonas Acket zat er ongetwijfeld meer in, maar dit hoort nu eenmaal allemaal bij de koers. We kunnen ondanks alle pech die we gekend hebben toch nog terugblikken op een mooie driedaagse met enkele mooie resultaten, heel wat stevige wedstrijdkilometers in de benen en vooral een zéér goede ploegsfeer.

Pin It on Pinterest

Share This