Op Pinkstermaandag stonden Kim Van Oost, Jonas Acket, Arno DeruyckSven VerbruggheJonas Vandendaele en Warre Leyn aan de start van de wielerwedstrijd OVWF Langemark.

Van in de eerste ronde maakten onze renners steeds deel uit van verschillende ontsnappingspogingen met telkens vijf à zes renners. In de eerste ronde was Arno aanwezig, tijdens de tweede ronde Jonas Acket, en in de vierde tot zesde ronde was Sven Verbrugghe van de partij. Kim reed met nog een andere renner naar het groepje met Sven, en versnelde opnieuw op het moment dat het peloton kwam aansluiten.

Door deze versnelling werd uiteindelijk de definitieve kopgroep gevormd van 12 renners, waaronder niet alleen Kim maar ook Jonas Acket. In het peloton werd er door Sven, Jonas Vandendaele, Warre en Arno voortreffelijk ploegenspel gespeeld om de achterstand op de kopgroep te laten groeien.

De voorsprong van de kopgroep groeide dan ook gestaag uit en bedroeg bij het ingaan van de laatste ronde meer dan drie kwart minuut. In deze laatste ronde zette Jonas Acket, die reeds heel wat werk verzet had, zich op kop van de kopgroep. Hij legde een stevig tempo op zodat wegrijden uit de kopgroep moeilijk werd. Eén renner slaagde hier toch nog in, maar hij werd op 200 meter van de aankomst ingelopen door de sprintende kopgroep. In deze sprint haalde Kim het met een fietslengte voorsprong, wat hem zijn tweede overwinning van het seizoen opleverde! Jonas Acket kwam meevierend als 11e over de streep. Arno kon met twee andere renners in de laatste ronde nog wegrijden uit het peloton. Omdat het peloton snel dichter kwam zette hij van ver zijn sprint in. Hierdoor kwam hij voorin het spurtende peloton over de streep op een verdienstelijke 15e plaats. Sven Verbrugghe en Jonas Vandendaele eindigden iets verder respectievelijk 24e en …e. Warre nam geen risico’s in de laatste ronde en bolde als …e over de streep.

Marnix vierde in LWU Welden

Bij de LWU in Welden werd ons team vertegenwoordigd door Marnix Strubbe, Pieter-Jan Claerhout, Flor Nachtergaele, Kobe Nachtergaele en Wouter De Fauw. Marnix ging van start in de C-categorie maar kreeg af te rekenen met materiaalpech waardoor hij moest opgeven. Hij besliste echter om toch nog bij de A-categorie te starten. Daar slaagde hij erin om deel uit te maken van de kopgroep van vier, die steeds een 40-tal seconden voorsprong had op het peloton. In de laatste ronde was de samenwerking echter zoek waardoor hun voorsprong al snel herleid werd tot 10 seconden. Marnix besliste dan maar om zich op kop te zetten en tempo te rijden om zo zijn vierde plaats veilig te stellen, wat ook gebeurde.

Pieter-Jan en Flor konden nog wegrijden uit het peloton en eindigden zo respectievelijk vijfde en zevende. Kobe kwam als 22e over de streep en Wouter, die het peloton nog moest laten rijden, eindigde op de 25e plaats.

Pin It on Pinterest

Share This