Zaterdag 2 juli stond bij twee van onze renners met rood aangestipt. Op die dag zouden Marnix Strubbe en Kim Van Oost in Houthulst strijden voor de titel (en bijhorende trui) van Kampioen van België bij de OVWF.

Marnix kampioen van België OVWF

Eerst was het de beurt aan Marnix in de B-categorie. Deze categorie reed hun wedstrijd samen met de B+ categorie, met elk een aparte Kampioen van België. Na drie van de veertien af te leggen ronden kozen Marnix en een renner van de B+ categorie resoluut voor de aanval. Beiden maakten aanspraak op de titel binnen hun categorie, waardoor de samenwerking dan ook steeds vlot verliep. Hun voorsprong schommelde steeds rond de dertig seconden, maar dit bleek uiteindelijk te volstaan. Als winnaars van hun categorie spurten ze niet voor de zege maar maakten ze hand in hand het zegegebaar, allebei wetende dat de tricolore trui hen op te wachten lag.

Opnieuw zilver voor Kim

Bij de A-renners starte Kim als één van de favorieten aan de wedstrijd. Hij werd bijgestaan door Sven Verbrugghe, Arno Deruyck, Wouter De Fauw en Jonas Vandendaele. Al van in de eerste ronde werd er stevig doorgereden, waardoor de ontsnapping met bijna alle favorieten op de zege, waaronder ook Kim, al na drie van de tweeëntwintig ronden gevormd was. In het peloton had Jonas ondertussen lekgereden en moest Wouter nog enkele ronden later de rol lossen.

Voorin zorgde vooral Sven voor het nodige afstoppingswerk. Hij kon echter niet voorkomen dat er nog veertien renners in de tegenaanval trokken. Deze achtervolgende groep kwam echter nooit dichter dan dertig seconden. Even voorbij half wedstrijd konden Arno en Sven zelfs nog bij de achtervolgers aansluiten door met twee andere renners weg te rijden uit het peloton.

In de kopgroep bleef alles samen tot bij het ingaan van de laatste ronde, wanneer er een select groepje wegreed van vier renners, waaronder ook Kim en de absolute topfavoriet Thomas Chamon. Deze vier mochten uiteindelijk ook sprinten voor de zege, een sprint waarin Kim zijn meerdere moest erkennen in een superieure Chamon en zo op de tweede plaats eindigde, zijn derde opeenvolgende 2e plaats op het Belgisch kampioenschap.

De achtervolgende groep brak nog meermaals in verschillende stukken. Sven kwam uiteindelijk als …e over de streep, Arno werd nog …e.

Pin It on Pinterest

Share This