OVWF Moorslede

Zaterdag stonden Sven Verbrugghe en Arno Deruyck in zéér winderige omstandigheden aan de start van de OVWF-wedstrijd in Moorslede. Reeds in de eerste van 21 af te leggen ronden zat het volledige peloton op één lijn en probeerden er voorin al renners weg te rijden. Doordat zowel Sven als Arno achteraan gestart waren, moesten ze de eerste twee ronden telkens wat proberen op te schuiven om zich niet te laten verassen door breuken in het peloton. Na de tweede ronde konden ze voorin het peloton postvatten. Net op tijd, zo bleek, want achter hen brak het peloton al in verschillende stukken. Ondertussen was er wel al een groep van 12 renners, waaronder enkele echte hardrijders, erin geslaagd om enkele seconden voorsprong te nemen op het peloton. Hun voorsprong liep snel op, terwijl het peloton verder in stukken brak. Hierdoor ontstonden na een dik half uur wedstrijd een vijftal groepjes met telkens maximaal 20 renners. Sven maakte deel uit van het tweede groepje dat de koplopers af en toe in het vizier kreeg. Hij knapte er heel wat kopwerk op maar kreeg niet altijd voldoende steun, waardoor ze niet dichter kwamen bij de kopgroep. Arno maakte deel uit van een derde groepje, waar ook hij zijn deel van het werk deed maar een goede samenwerking opnieuw ontbrak. Zowel Sven als Arno moesten door de geleverde inspanningen in de laatste ronden hun groepje laten rijden. Ze bleven wel steeds voor de groep achter hen uit en eindigden zo respectievelijk 23e en 31e op 67 deelnemers.

OVWF Oostrozebeke

Op paasmaandag namen opnieuw Arno en Sven samen deel aan de OVWF-wedstrijd, dit maal in De Ginste (Oostrozebeke). Door de hevige wind beloofde het opnieuw een waaierkoers te worden. Ook deze keer werd dit al snel bevestigd. Het peloton brak al na enkele ronden opnieuw in kleine stukken. Er ontstond een kopgroep van 10 renners, gevolgd door een groep van vijf waarvan ook Sven deel uitmaakte. Achter deze groep zat opnieuw een groepje met vijf renners, met deze keer Arno erin. Net zoals zaterdag bleef de achterstand tussen de groepen steeds gelijk. Uit de groep van Sven kon er op het einde nog één renner wegrijden. Sven won overtuigend de spurt van zijn groepje en behaalde zo een mooie 12e plaats. Ook Arno slaagde er met gemak in om ook op zijn beurt als eerste van zijn groepje over de streep te komen en eindigde zo op de 17e plaats op 45 deelnemers.

Ook Marnix Strubbe nam deel in Oostrozebeke, weliswaar bij de B-categorie. In de eerste ronde konden er 10 renners wegrijden uit het peloton. Toen deze renners een voorsprong hadden van 20 seconden maakte Marnix met 4 andere renners de sprong naar voor. Wanneer hij bij de kopgroep kwam aansluiten waren er al vier renners die een nieuwe kopgroep gevormd hadden. Deze vier renner bleven gedurende de volledige wedstrijd voor en konden strijden voor de zege. Marnix handhaafde zich in de achtervolgende groep en eindigde uiteindelijk nog op een sterke negende plaats.

Pin It on Pinterest

Share This