Zowel zaterdag als zondag namen onze renners opnieuw deel aan enkele wedstrijden. Kim, Arno, Pieter-Jan en Marnix startten in OVWF Sint-Denijs. Zondag namen Kobe, Flor, Arno, Wouter en Marnix deel aan de LWU Moerbrugge.

OVWF Sint-Denijs

Op zaterdag 9 april stonden Kim Van Oost, Arno Deruyck en Pieter-Jan  Claerhout aan de start van de wielerwedstrijd OVWF Sint-Denijs, waar 15 ronden moesten worden afgelegd op een heuvelachtig parcours waarop de wind steeds vrij spel had. In de eerste ronden probeerde Kim tevergeefs enkele keren met een groep renner weg te rijden uit het peloton. In de derde ronde kon er toch een groep van vier renners enkele seconden voorsprong nemen op het peloton. De voorsprong van deze kopgroep groeide gestaag uit tot een maximale voorsprong van 40 seconden. In het peloton ontbrak echter een goede samenwerking, waardoor er nog een groep van elf renners kon ontsnappen. Doordat er in het peloton werd getwijfeld kreeg deze groep al snel een voorsprong van een kleine halve minuut. Arno probeerde nog samen met Kim tevergeefs om het gat te dichten, maar kon door het hoge tempo niet meer inpikken in het peloton. Samen met Pieter-jan en heel wat andere renners moest hij het peloton laten rijden. Ondertussen plaatste Kim zich achterin het peloton. In de laatste ronde zette hij zich echter terug op kop, om zo nog in één ronde tijd het peloton terug te brengen tot bij de tweede kopgroep van elf renners. Voorin bleven drie renners voor het samengesmolten peloton uit, die sprintten voor de zege. In de pelotonsprint eindigde Kim nog sterk als zesde met een mooie negende plaats als resultaat. Arno kwam als 39e over de streep, net voor Pieter-Jan die 40 werd. Er stonden 51 renners aan de start.

Marnix Strubbe ging in OVWF Sint-Denijs van start bij de B-categorie. Hij reed er een zeer sterke wedstrijd en voelde zich bergop met voorsprong de sterkste, maar door de vele wind was hij genoodzaakt steeds op zijn vluchtgezellen te wachten omdat alleen wegblijven onmogelijk was. Hij eindigde dankzij een sterke eindspurt mooi als vierde op 28 deelnemers.

LWU Moerbrugge

Terwijl de elite van de wielerwereld een pracht van een wedstrijd neerzetten in Parijs-Roubaix, namen Flor Nachtergaele, Kobe Nachtergaele, Arno Deruyck en Wouter De Fauw deel aan de LWU-wedstrijd in Moerbrugge. Wouter moest in zijn eerste wedstrijd het peloton jammergenoeg na een drietal ronden laten gaan en gaf op. Uiteindelijk werd er gesprint voor de ereplaatsen en eindigde Flor als 17e, Kobe als 20e en Arno als 36e. Er stonden 50 renners aan de start.

Marnix stond ook zondag opnieuw aan de start. Hij reed een sterke wedstrijd en werd knap derde! Er stonden 15 renners aan de start in zijn categorie.

Pin It on Pinterest

Share This