Nog enkele dagen en dan is het zover. Van 6 tot 8 mei staan we als team aan de start van de Ronde van Haspengouw, een driedaagse rittenkoers in en rond Sint-Truiden waar we ook vorig jaar aan deelnamen.

Selectie Ronde van Haspengouw

Dit jaar bestaat onze selectie uit de volgende renners:

Rittenschema

Tijdens deze driedaagse moeten onze renners vier wedstrijden afwerken. Op vrijdag 6 mei gaat de driedaagse van start in Zoutleeuw op een relatief vlakke omloop van 9,1 km met een licht hellende laatste rechte lijn. De renners moeten er 12 ronden afleggen, goed voor een totale afstand van 109,2 km.

Zaterdag staan twee ritten op het programma. In de vroege namiddag moet er eerst een ploegentijdrit van 14,2 km worden afgewerkt in Rummen, en dit zonder tijdritfiets of -stuur. Later die dag volgt er nog een gewone rit in Borgloon, dit keer op een omloop van 5 km met aankomst na een stevige helling. Deze helling moet 14 keer overwonnen worden, wat goed is voor een totale afstand van 70 km.

Zondag staat de slotrit in Groot-Gelmen op het programma, dit op hetzelfde parcours als de slotrit van vorig jaar. Op deze heuvelachtige omloop moeten 13 ronden van 6,3 km worden afgewerkt, goed voor een totaal van 81,9 km.

Ronde van Haspengouw 2015

Na een verrassend goede Ronde van Haspengouw in 2015 wordt het een heuse opdracht om dit jaar minstens even goed te doen. Vorig jaar behaalde Jonas Acket namelijk een zesde plaats in de proloog, sprintte Sven Vebrugghe naar een twaalfde plaats in de massasprint aan het einde van de tweede etappe, werd Kim Van Oost zevende en Jonas Acket twaalfde in de slotrit én eindigde Jonas Acket op een prachtige vierde plaats in het eindklassement! In het officieuze ploegenklassement eindigden we, dankzij een sterke collectieve prestatie, op de tweede plaats.

Pin It on Pinterest

Share This