Dit weekend namen onze renners opnieuw aan verschillende koersen deel. Op zaterdag stond de LWU-wedstrijd te Lotenhulle op het programma, terwijl zondag gestart werd in de OVWF Roeselare en de wielerwedstrijd voor beloften en elites zonder contract in Vlissegem.

LWU Lotenhulle

Zaterdag namen Kobe Nachtergaele, Flor Nachtergaele, Kim Van Oost en Marnix Strubbe deel aan de LWU-wedstrijd te Lotenhulle. Kobe, Flor en Kim startten er bij de A-reeks, samen met 67 andere renners. Kobe eindigde op een mooie negende plaats, terwijl Flor als 15 over de streep kwam. Kim eindigde als 40e.

Marnix startte zoals gewoonlijk bij de C-reeks. Hij maakte er samen met 5 andere renners deel uit van wat de goeie ontsnapping leek te zijn, maar werd op vijf ronden van het einde terug bijgehaald door de B-reeks die alle C-renners terug samen brachten. Hierdoor draaide de wedstrijd uit op een massaspurt op een baan van één rijstrook breed. Marnix nam dan ook geen overbodige risico’s en eindigde als 6e op 22 deelnemers.

OVWF Roeselare

Op zondag stonden Kim Van Oost, Arno Deruyck, Sven Verbrugghe, Jonas Vandendaele en Warre Leyn aan de start van de OVWF-wedstrijd in Roeselare. Voor Jonas was dit zijn eerste wedstrijd van het seizoen wegens knieproblemen tijdens de voorbije maanden.

Op het mooie parcours in hartje Roeselare volgden in de eerste ronden talloze ontsnappingspogingen. Zo probeerden o.a. ook Kim, Sven, Arno en Jonas enkele malen weg te geraken uit het peloton. Na een drietal ronden was het echter Sven die deel uitmaakte van een eerste echte kopgroep van zes renners die enkele ronden voor het peloton uit kon blijven rijden. Jammer genoeg kreeg ook deze groep niet genoeg ruimte en werden ze teruggehaald door het peloton. Op hetzelfde moment versnelden er twee renners waarop geen reactie kwam vanuit het peloton. Deze renners fietsten al snel een mooie voorsprong bijeen, terwijl in het peloton Kim, Sven en Arno zeer actief deelnamen aan verschillende tegenaanvallen.

Op een zestal ronden van het einde, toen de voorsprong van de twee koplopers gegroeid was tot een mooie veertig seconden, gingen de hemelsluizen open. Warre besliste onmiddellijk om geen overbodige risico’s te nemen op de bochtige omloop en staakte de wedstrijd. Op drie ronden van het einde liet ook Jonas het peloton rijden toen er voor hem een renner ten val kwam.

Het kopduo begon aan de laatste ronde met een voorsprong die nog 25 seconden bedroeg. Dit bleek net genoeg te zijn om voor de overwinning te strijden. Het peloton sprintte net na de koplopers voor een derde plaats. Zonder veel risico’s te nemen eindigde Kim zo nog op een mooie 9e plaats. Arno werd 11e en Sven kwam als 15e over de streep. Jonas werd nog in de uitslag genoteerd als 31e. Er stonden 66 renners aan de start

Ook Marnix startte in Roeselare. Hij maakte er bij de B-categorie deel uit van de tweede groep van een zestal renners die achtervolgde op een zestal koplopers van de B en B+ categorie. In de laatste ronde kon hij nog uit zijn groepje wegrijden, maar hij werd jammer genoeg nog teruggehaald. Hij finishte uiteindelijk op een verdienstelijke zevende plaats op 27 deelnemers.

1.12B Vlissegem

Jonas Acket startte zondag bij de beloften en elites zonder contract in Vlissegem. Hij probeerde af en toe mee te gaan in een ontsnapping en maakte een tweetal ronden lang zelfs deel uit van de kopgroep, maar toch miste hij de juiste vlucht. Daarna probeerde hij nog wat kopwerk op te knappen in het peloton en haalde hij in zijn eentje zelfs eens een gat dicht op twaalf renners. Jammer genoeg bleek zijn zadel plots een centimeter gezakt te zijn, met als gevolg dat hij na 90 km de wedstrijd moest staken wegens krampen.

Pin It on Pinterest

Share This