Kim tweede na spannende sprint

Op zaterdag stond de OVWF-wedstrijd in Rumbeke op het programma van Kim Van Oost, Jonas Acket, Sven Verbrugghe en Arno Deruyck. Ook nu ontstond er al snel een ontsnapping, met dit keer een vijftiental renners waaronder ook Kim en Jonas. Achter deze kopgroep sprong Arno nog mee in de tegenaanval met eerst twee, later negen andere renners. Ook Sven kwam deze groep later in de wedstrijd nog vervoegen, terwijl Arno dan weer een gaatje moest laten en deze groep moest laten rijden.

Naarmate de wedstrijd vorderde, moesten heel wat renners de kopgroep laten rijden. Uiteindelijk zou de kopgroep afslinken tot slechts vijf renners, inclusief Kim, met Jonas die als laatste de rol moest lossen. Deze groep bleef voorop en zou uiteindelijk sprinten voor de zege, een sprint die Kim nipt verloor, wat hem de tweede plaats opleverde. Jonas bolde na een sterke solo van 20km voor de eerste achtervolgende groep als zesde over de streep. Sven sprintte nog naar een 20e plaats en Arno finishte als 30e.

Marnix moegestreden negende

Marnix Strubbe reed in Rumbeke een sterke wedstrijd maar merkte na de wedstrijd van vrijdag dat de benen iets minder vlot ronddraaiden. Hij eindigde dan ook op de negende plaats.

Pin It on Pinterest

Share This