Vier wedstrijden, twee overwinningen!

Voor de vierde dag op rij stond Kim Van Oost aan de start van een wedstrijd. Deze keer was dit samen met Sven Verbrugghe bij de OVWF-wedstrijd in Ieper. Na enkele ronden sprong hij mee met de beslissende ontsnapping. Toen deze kopgroep van 15 renners samen naar de streep ging, besloot hij om op de verrassing te spelen en al te beginnen sprinten op 500 meter van de meet. Een geslaagde zet, want niemand kon hem nog remonteren, wat hem zijn tweede zege van het verlengde weekend opleverde! Sven eindigde in het peloton als 28e. Ook Marnix Strubbe was opnieuw van de partij. Hij eindigde deze keer als negende binnen zijn categorie.

Belgisch Kampioenschap LWU

Voor Flor Nachtergaele, Warre Leyn, Kobe Nachtergaele en Wouter De Fauw stond het Belgisch kampioenschap bij de LWU op het programma. Flor, Kobe en Wouter hadden voldoende wedstrijden om mee te strijden voor de kampioenentrui. Er ontstond al snel een omvangrijke kopgroep waarvan ook Flor en Warre deel uitmaakten. 

Kobe moest halverwege de wedstrijd staken wegens misselijkheid. Wouter reageerde dan weer op een uitval van de twee topfavorieten die de sprong naar voor waagden. Hij moest hiervoor echter te diep in zijn krachtenarsenaal tasten en opgeven om van de inspanning te kunnen bekomen.

Op twee ronden van het einde kwam alles helaas terug samen, waardoor er gespurt werd voor de zege. Zowel Flor als Warre spurtten niet meer mee na de geleverde inspanningen en kwamen respectievelijk als 23e en 37e over de streep.

Pin It on Pinterest

Share This