Zaterdag stonden Warre Leyn, Kim Van oost, Arno Deruyck, Sven Verbrugghe en Marnix Strubbe aan de start van OVWF Wervik, terwijl Kobe Nachtergaele, Flor Nachtergaele en Pieter-Jan Claerhout deelnamen aan de LWU-wedstrijd in Dikkele. Jonas Vandendaele besliste om zondag deel te nemen aan de wedstrijd voor beloften en elites zonder contract in Ardooie.

OVWF Wervik

In Wervik moesten Warre, Kim, Arno en Sven 27 ronden afleggen op een biljartvlakke omloop met vier snelle bochten. Reeds voor de start was het al duidelijk dat dit een snelle wedstrijd zou worden met een langgerekt peloton en al in de eerste ronden werd dit bevestigd. Er waren talloze ontsnappingspogingen met telkens Kim, Arno of Sven die het team in de kopgroep vertegenwoordigden. Warre positioneerde zich ondertussen achterin het peloton om zijn rug niet te forceren.

Op een achttal ronden van het einde was het echter net Warre die deel uitmaakte van de goede vlucht. Hij maakte deel uit van een kopgroep van acht renners die wat ruimte kreeg van het peloton. Met nog zeven ronden te gaan reed hij zelfs een tweetal ronden met één andere renner weg uit deze groep. Op vijf ronden van het einde werden ze echter terug gegrepen. Ondertussen bleef de voorsprong van het achttal steeds beperkt tot een twintigtal seconden. Met nog drie ronden te gaan reed er uit deze kopgroep opnieuw een drietal weg. Hun voorsprong bleef steeds tussen de vijf en tien seconden schommelen, maar dit bleek genoeg te zijn om te strijden voor de overwinning. Warre kwam uiteindelijk nog op een mooie zesde plaats over de streep gebold. Enkele seconden later sprintte Kim nog naar de elfde plaats. Arno finishte als vijftiende, net voor Sven, die zeventiende werd. Een zéér mooi collectief resultaat, gezien er 58 renners aan de start stonden.

Marnix startte bij de B-categorie en reed er een zeer sterke wedstrijd. In de eerste helft van de wedstrijd maakte hij deel uit van een ontsnapping met twee andere renners. Samen reden ze een voorsprong bijeen die maximaal dertig seconden bedroeg. Iets voor halfweg de wedstrijd kon er echter een groep van een negental renners wegrijden uit het peloton. Deze groep dichte de kloof met de koplopers, waardoor er zich een nieuwe kopgroep vormde van twaalf renners. Marnix probeerde in de laatste ronden nog enkele malen om weg te rijden uit deze groep, maar werd telkens terug bijgehaald waardoor het er op leek dat er zou gesprint worden voor de overwinning. Eén renner kon echter nog in de laatste ronde wegrijden uit de kopgroep om de overwinning op te strijken. In de spurt eindigde Marnix, die op het einde ook nog eens af te rekenen kreeg met krampen, als vijfde.

LWU Dikkele

Kobe, Flor en Pieter-Jan stonden samen met 41 andere renners aan de start van de LWU-wedstrijd in Dikkele. Eén renner ging er van in de start al vandoor om helemaal solo naar de overwinning te rijden. Achter hem ontstond er een groep van acht renners die ook tot op de meet voor het peloton uitbleef. Kobe kwam uiteindelijk als twaalfde over de streep, Flor als twintigste en Pieter-Jan moest opgeven.

1.12B Ardooie

Jonas Vandendaele nam zondag, als tweede wedstrijd van dit seizoen, deel aan de wielerwedstrijd voor beloften en elites zonder contract in Ardooie. Door de barre weersomstandigheden was er al snel verbrokkeling in het peloton. Jonas dichte een aantal keer een gaatje, maar moest uiteindelijk toch het peloton, of beter gezegd: wat er nog van overbleef, laten rijden. Hij werd na een halve wedstrijd afgevlagd op een zéér mooie 22e plaats op 61 deelnemers.

Pin It on Pinterest

Share This